söndag 20 januari 2013

Vet inte hur det känns!

Har fått några dagar att fundera och lugna ner mig på nu, tankarna far omkring i huvudet fortfarande och jag har verkligen dippar. I fredags åkte jag och sambon till ett köpcentrum, han skulle ha några elektroniksaker och jag hade lovat han att bjuda på fika. När jag stod där blev det svårt att välja - tänkte först att jag kunde skita i kaka och bara ta en kopp te men då blir jag ju inte friskare.... Tog en chokladboll men jag vet inte om det var "rätt" val. Först tänkte jag att jag kunde äta halva och nöja mig med det. Men sedan försökte jag tänka rationellt, vem äter en halv kaka på ett konditori? Åt iallafall hela! På kvällen sedan efter middagen utmanade jag mig med lite glass och en chokladbit. Brukar ha det som rutin kvällen före jag ska springa. Fick en hemsk ångest sedan, kändes ju som jag överätit alldeles för mycket.

Nästa morgon började inte bättre, jag och sambon hade bestämt oss för att jogga en kortare runda, 5 km. Ångesten satt kvar - jag hade ju laddat för att springa länge och nu.... Kände inte ens av att jag varit ute en halvtimme när jag var hemma igen. Hur ska jag kunna behålla min kondis när jag inte får träna ordentligt? Lite gråtande och tröstande... Lugnade ner mig efter ett tag och vi fick faktiskt en kanonbra dag igår :).

Hoppas nu bara att jag får behålla denna känslan under dagen, försöker fokusera på mitt mål. Gå upp i vikt så att jag får börja träna ordentligt igen! Vet ju att jag kommer att ha gått upp i vikt tills imorgon - ska nu bara intala mig själv att ju mer jag har gått upp desto bättre är det!

1 kommentar:

  1. Förstår din känsla, men kan trösta dig med att det bara är en känsla att du överätit. Precis som du sa till dig själv så är där ingen som lämnar kvar en halv kaka. Och en chokladbit, den gör ingen skillnad alls. Inte glassen heller.
    Dock blir jag lite nervös när du skriver om din träning, 5 km hade jag aldrig orkat. I mina ögon är du vältränad, men jag är rädd att du tar ut dig vännen. Tänk över om det är så bra med den där träningen, hjälper den verkligen i längden?

    Kram ♥

    SvaraRadera