torsdag 1 september 2011

Blev en lång dag (och ett långt inlägg)

Började morgonen trött och hade ont i huvudet. Lite gladare nu att det har gått över. Gick ner till min kontaktperson och mötte även läkaren idag. Han sa massa bra saker och det viktigaste är att jag orkar att kämpa vidare och utmana mig själv. Vi fick även ordnat med sjukskrivningspapper och jag fick nya recept på mina läkemedel. Sedan pratade jag och min kontaktperson vidare, vi vägde också mig och jag hade lyckats att gå upp lite i vikt. HEMSKT, säger sjukdomen och spöket sitter på axeln och påpekar hela tiden idag att jag inte kan äta allt det jag har ätit i veckan utan att jag kommer bara att fortsätta att gå upp i vikt och bli jättetjock till sist. Jag hade gått upp 0,6kg sedan sist. Men som hon sa så kan det vara resultat av flera veckor och tittar man på det i långa loppet så har jag inte gått upp mycket på den långa tiden jag ändå har gått där nu. Detta är ju första gången jag gick upp lite i vikt sedan jag började på öppenvården/najaden. Känner att samtidigt som jag skriver så börjar det att kännas mer okej.
Sedan lyxade jag till det med en frukost på espresso house, det är bara att inse att jag är sjukligt förtjust i deras scones med sylt och ost. Nu när det gick bra så ska jag fira tänkte jag :)
Vidare till arbetet sedan där min vikarie var sjuk idag så jag fick hoppa in och arbeta extra en lektion. Det kändes bättre att göra så än att låta eleverna få en lång håla, jag gjorde det enkelt för mig och satte igång en riktigt bra film om livet i havet (det är inom området de läser nu) så hann jag sitta och jobba med lite annat samtidigt. Det var egentligen inte meningen att jag skulle gå in den lektionen. Före den lektionen så hade jag min egen lektion, själv idag eftersom vikarien var borta och likadant var det med sista lektionen. Men allting gick bra med att vara själv och det kändes helt okej för min del. Just nu när jag har kommit hem efter en lång dag så känner jag mig lite trött så det blir nog en lugn kväll i soffan :)
Tack för alla som höll tummarna för mig och trodde att jag skulle fixa det, lova nu att ni håller fortfarande håller tummarna för mig så att jag lyckas till nästa vecka också. Jag och min kontaktperson kom överens om att ha kvar samma utmaning (fast jag klarade den) men att utöka till att jag ska äta någonting extra/utöver varje dag. Idag kan ni se på bilen vad jag åt extra till mellanmålet, en hembackad plommonmuffins :) Var otroligt god!!!

1 kommentar:

  1. Vad glad jag blir att det gick bra på vägningen. Det är ju åt detta hållet det ska gå. Du kommer klara utmaningen! Kram

    SvaraRadera