måndag 3 februari 2014

Vad har en siffra för värde?

Måndag morgon, nervös redan kvällen innan. Nu har ju mina söndagsrutiner ändrats.... Kommer det att bli ett säkert resultat imorgon. Jag har försökt att kämpa och äta utanför mina ramar - hur har det gått? Förra veckan var inte så vanlig, jag blev sjuk i slutet av veckan så träningen var i mindre mängd och vi åt lite mer än vanligt...Samtidigt som jag vill veta, få en siffra så blir jag så arg på mig själv - varför bryr jag mig om en siffra? Vad gör det egentligen vad jag väger, varför låter jag det påverka mig så mycket?

Gick lite för bra (iallafall för den ätstörda delen). Borde se det positiva i det, nu har jag lite mindre kvar att gå upp. Jag har förhoppningsvis kommit några steg på vägen närmare mitt mål. Men istället låter jag de negativa känslorna ta för stor plats - just nu så är det allt som florerar i mitt huvud. Frågor/tankar som "hur kan jag gå upp så mycket av 1-2 ND om dagen?", "nu är det bevisat, att minskar jag på träningen så går jag direkt upp i vikt", "jag kan inte äta onyttigt - blir direkt tjock..." Jag försöker att mota bort alla dessa dumma tankar, stundvis går det men det är tufft idag. Jag låter en hel dag bli förstörd av en förbannad siffra på vågen! Ärligt - vad är mitt problem? Är jag mindre värd om jag väger ett kilo mer eller mindre... Medan jag skriver detta inlägg nu så blir jag arg på mig själv! Det är jag som ger dessa dumma tankarna plats i mitt huvud - varför?

Jag är trött på detta nu! Varför kan jag inte bara stänga ner alla dessa tankar?
Hur gör ni???? En klubba i huvudet eller???

Hoppas att ni har en bättre start på veckan än jag har!


3 kommentarer:

 1. Tack för din pepp! Jag ska bli bättre på att kommentera de bloggar jag läser, har följt en hel del under året men varit så dålig på att kommentera.

  Hoppas dagen blev bättre efter att du skrev inlägget.

  Många kramar
  Elin

  SvaraRadera
 2. Du vet att den första uppgången är jättestor del vätska? Jag var sjuk och hade "ätardagar" den här helgen, efter att ha ätit lite dåligt ett tag. Vågen visade +5 kg på ett dygn (ja, det är helt sant!) Uppblåst, uppsvälld o.s.v. Men också säkert uttorkad innan.

  Men med det sagt: siffran spelar fortfarande absolut ingen roll. Du måste försöka lära dig att tro på det snart tjejen!

  SvaraRadera
 3. http://tranastyrka.se/muskler-fett-vatska-din-vag-har-noll-koll/

  SvaraRadera