fredag 30 augusti 2013

En lång vecka

Läser massor av bloggar varje dag och tycker att det är så roligt när ni uppdaterar om hur det har gått för er, men själv orkar jag inte att berätta allt som händer.... Har en "ledig" eftermiddag ni iallafall, borde jobba någon timme till men passar ett tag först innan jag sätter igång. I pausen så tänkte jag uppdatera er :)....

Var en jobbig helg sist, var så mycket tankar och ångesten knackade på konstant! Lite av en chock var det när jag ställde mig på vågen - jag hade gått ner i vikt. Fattar det inte riktigt då jag ändå tycker att jag ätit bra och tagit mina näringsdrycker. Känns jobbigt för nu har jag ännu mer att gå upp! Borde kanske öka och ta 2 näringsdrycker per dag, men jag är nog lite för snål för det. Tycker fortfarande att de kostar alldeles för mycket! 

Har varit full rulle på jobbet, dagarna har gått i ett! Lite träning på det och så någon mer timme till jobb på kvällen... Förstår varför jag är trött! 

Självklart är det viktigt att jag går upp i vikt, har något kilo till jag behöver att gå upp och det tänker jag göra! Samtidigt kan jag titta tillbaka och börjar att inse vilken resa jag har gjort, jag har växt otroligt mycket som person. Jag vågar och jag tar plats! Jag säger vad jag tycker och tänker! Innan (speciellt arbetsmässigt) har jag aldrig sagt nej utan istället gjort mer och mer. Tänkt "att de ger mig mer uppgifter måste ju betyda att de är nöjda med mitt jobb och om jag säger nej så kanske de tycker att jag gör ett dåligt jobb". Jag ville få bekräftelse, jag ville vara duktig! Inser att jag fortfarande har saker kvar att arbeta med, men idag kan jag gå in till min chef och säga Nej. 

Att bli frisk från en ätstörning är inte bara att gå upp i vikt, jag måste jobba med min självkänsla mer! 
Oj, vad tankarna flög iväg.... 
Lite uppdatering iallafall /KRAM6 kommentarer:

 1. Men varför måste du betala näringsdryckerna själv?

  SvaraRadera
 2. Om du kontaktar din vårdcentral/läkare så kan du få näringsdrycker på recept till ett subventionerat pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Min samtalperson/sjuksköterska på mottagningen undersökte detta, hon trodde att jag skulle kunna få dem på recept också. Men näringsdrycker skrivs ut ifall man har ett BMI på 18 eller lägre och eftersom mitt är över så får jag inte det på recept... Bittert!
   Så det blir dyra pengar varje vecka, en flaska kostar ju nästan över 20kr!

   Radera
 3. Nej, det stämmer inte. Jag fick näringsdrycker när jag var gravid och då hade jag inte BMI 18. Kolla upp det igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var vad sköterskan sa till mig, kanske var speciellt om man är gravid (skulle kunna tro det). Men jag ska fråga henne igen :)

   Radera
 4. Det kan ju säkert variera beroende på landsting, klinik etc. Men det skadar ju inte att ifrågasätta? Orkar du med jobbet bra? Själv tycker jag det blir svårt en del dagar när det är mycket på jobbet, beslut och personer som behöver hjälp. Då är det svårt att hålla ihop och äta som man ska...

  SvaraRadera