onsdag 2 november 2011

Ångest och Barcelona

Jag åt en fikabulle idag på förmiddagsfikan utöver det jag ska äta. I vanliga fall på onsdagarna brukar jag äta en macka mindre hemma och äta en bulle på fikat, då blir det samma antal bullar/mackor totalt under dagen det är bara det att jag delar upp frukosten på två tillfälle. Jag har pratat med min behandlare om det och hon tycker att det är okej, ofta försöker hon få mig till att prova någon gång att äta mackan på jobbet som extra men det är svårt. Idag visste jag inte om vi skulle få macka på jobbet och därför åt jag vanlig frukost hemma... Var sedan sugen på macka när fikan kom och tog då en, just nu sitter jag med "lite" ångest och planerar att ta en macka mindre på kvällsfikan osv.... Vet att det är så dumt och jag ska inte göra det men den sjuka rösten i mig vill det så gärna. Hatar att jag har de tankarna! Man ska väl kunna unna sig något extra ibland utan att få ångest? Önskar så gärna att jag ska orka stå emot och äta enligt planeringen resten av dagen. Vill jag bli frisk, vilket jag vill, måste jag utmana sjukdomen allteftersom och idag är en bra start!

Det blir till att utmanan sjukdomen desto mer nu under resten av veckan, jag och killen ska nämligen åka till Barcelona imorgon. Vi har tagit en kort semester torsdag till söndag i Barcelona tillsammans. Det känns jättehärligt att ge sig iväg och komma utomlands. Ska försöka lägga matschema och allting bakom mig och försöka titta efter hur andra äter och faktiskt äta det jag är sugen på utan att få dåligt samvete eller vara rädd att jag ska gå upp massor i vikt. Om jag går upp massor i vikt så får jag ta itu med de känslorna när jag har kommit hem igen, det kan ju inte vara så farligt menar jag!

Nu ska jag snart åka hem till Killen för att sova där inatt och imorgon bär det iväg tidigt till Barcelona :)

Uppdaterar er hur jag har haft det när jag kommer hem....

2 kommentarer:

  1. Åh, vad det låter härligt. Se till att NJUT, njut, njut nu och skit i allt vad äs heter!! Du kan det. Hejar på dig till tusen!

    kramar!

    SvaraRadera
  2. <ååå vad mysigt nu b lir jag avis, vi vill emd göra en sådan resa men kanske till rom..men barcelona lockar med:) njut och lämna sjukdomen hemma.. tänkt på en sak.. är han insatt i din proböematik?
    Kramar och ha en underbar resa nu!!!

    SvaraRadera