måndag 23 december 2013

Dan före dan

Vad jag hade velat kunna säga att allt är tipptopp, men det är det inte. Julen är en jobbig period för många av oss. Jag älskar julen, att umgås, att julpyssla och allt det. Men samtidigt är det jobbigt, överallt ska det frossas i mat, godis mm. Alla kommentarer om hur mycket man går upp i vikt under julen, media som visar hur vi ska gå ner i vikt, hur mycket kalorier julbordet innehåller osv.... Jag vill kunna äta julbord utan att få ångest! Jag vill kunna äta julgodis utan att fundera över kalorimängden! Mitt problem är snarare att jag vet inte hur jag ska komma dit - har knappt druckit ND förra veckan. Dumma rösten intalade att det var dumt att gå upp i vikt, kunde ju "spara" viktuppgången till julveckan. Dum som jag är så lyssnade jag på rösten förra veckan (och gått ner lite i vikt). Kommer ha svårt med ND denna veckan, är rätt så många dagars firand med familj och släkt. 

Jag önskar iallafall alla en underbar jul, en jul fri från ätstörningen. Kan inte tomten komma med det i säcken i år? 


2 kommentarer:

 1. Jag förstår och känner verkligen igen mig. Vet hur jobbigt det är.. Och jag önskar jag kunde säga något sådär jättebra och klokt men det ända jag kan komma på är Kämpa och ge inte upp! Den dumma rösten har faktiskt fel och den vill dig inte väl. Du kan bli fri, du har gjort den innan.
  Ha en härlig jul, försök njuta och inte låta ätstörningen styra och ställa med dig.
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt pepp Ida. Gick som sagt både bra och dåligt, hoppas att du fick en underbar jul själv! Följer din blogg troget och uppdaterar mig hur det går för dig. Låter som att det har gått upp och mer för dig även på sista tiden. Är värt att kämpa vidare! Kramar

   Radera