torsdag 14 februari 2013

Snabb uppdatering :)

Oj, kom på att jag glömt att uppdatera mina trogna läsare (om det nu finns såna :)..) om hur det har gått för mig...

Så lite snabbt kommer det här! Förra veckan gick bra tyckte jag, kände att jag vågade att äta mer och friare. Det kändes också bra i måndags när jag ställde mig på vågen, + 0,5 kg. Helt okej - jag har ju kämpat för att gå upp i vikt och nu äntligen har jag lyckats lite!

Igår kom bakslaget! (och rejält). Varje onsdag har jag samtal med min kontaktperson på öppen psyk. Igår var min sambo med, var planerat sedan tidigare och jag tror att det kändes bra för honom att vara med. Det gjorde det iallafall för mig. Jag och A (samtalspersonen) gick iväg för att väga, och ta puls/blodtryck på mig, han får inte följa med då... När jag ställde mig på vågen där fick jag världens chock! Jag hade gått 1,2kg (sedan förra onsdagen). Är ju inte rimlig!!! Vet att det kan variera massor från dag till dag, väger mig där på eftermiddagen osv... Men det kändes för jävligt rent ut sagt! Gick alldeles för snabbt uppåt! Hade ett långt samtal efter det om mina tankar och hur jag ska försöka mota bort dem, vad mitt långsiktiga mål är osv... Hade en liten downperiod på kvällen (men jag åt glass ändå...). Det är nu det gäller att gå emot sjukdomen! Känns faktiskt helt okej idag - kan bero på att jag har massor av annat att fokusera på. Idag på eftermiddag/kväll åker jag och sambon till London över helgen :) Ska bli så otroligt skönt att komma iväg några dagar. Jag ska njuta av hela resan, må bra och äta gott!  Det har jag lovat mig själv :) Är det någon som har några bra Londontips så... Vi har ännu inte planerat klart vad vi ska göra :)

Nu ska jag gå och äta en god lunch och sedan back to work :)
Kramar

5 kommentarer:

 1. Åh, hoppas er Londonvistelse blir mysig!! :) Njjuuut.

  SvaraRadera
 2. Du är en kämpe vännen <3
  Njut av resan för du är värd att må bra!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Förstår att det kändes tufft men måste berömma dig för att du gick emot sjukdomen på kvällen, det kallar jag kämparglöd! Bra jobbat ♥

  SvaraRadera
 4. Avis! På att du (iaf säger) att du går emot känslan nåt så simpelt som en våg ger + att du får åka till London!
  När du kommer hem, hör av dig så tar vi en lunch + en lagom hälsofokuserad promenad genom Lund.


  //hon som sedan tidernas tidernas begynnelse (aka sen hon upptäckte denna blogg) sagt att hopp på vågen inte betyder ETT SKIT! (medan friska tankar = allt!)

  SvaraRadera
 5. Yes, gå emot känslan och sjukdomen. Vikten är bara en vikt. Du kanske till och med vägde dig olika tider på dagen, olika vågar etc. Så mkt spelar in och sedan-det är sjuksomtankar som spökar. Friska tankar kommer att komma. Jag vet vilka hemska och jobbiga känslor som kan komma efter en vägning, men kanske du inte behöver se din vikt varje gång när det blir så jobbigt?

  SvaraRadera