måndag 31 december 2012

Årsresumé 2012 - del 1

Tänkte försöka skriva ihop en resumé om vad som hänt under året, läser era och inspireras av hur långt ni har kommit och hur mycket ni kämpar! Vet inte om jag lyckats lika bra.... Men här kommer mina tankar kring mitt år! Inser att den kommer att bli lång - så jag delar upp den i lite mindre stycke :) Hoppas att ni orkar att läsa den då.
Snart ska jag och sambon iväg och fira nyår hos vänner. Det ska bli en bra avslutning på året och en ännu bättre start på det nya året som kommer! Mina tankar och mål inför nästa år kommer snart :)

Januari
Vi firade nyår hos några vänner och jag åt lite för mycket godsaker, mådde rejält illa efteråt och bestämde mig för att ta tag i träningen lite bättre detta året. Inte att jag skulle trilla ner i sjukdomen igen utan att jag skulle må bättre. Jag gick på behandling hos öppenvården och allting gick bra. Vägde några kilo över det lägsta intervallet. Släppte nog lite för mycket på ramarna och det blev godsaker lite väl ofta! Vikten ökade lite under januari och jag började att försöka hålla godsakerna till helgerna. Jag och min sambo köpte vårt hus och det var en lycklig månad!

Februari
Månaden gick snabbt! Mådde bra och levde livet, lite väl gott kanske för vikten ökade lite hela tiden. Låg fortfarande inom mitt ok-intervall men jag började att närma mig den övre gränsen. Började nog att kännas skrämmande men vi båda (sambon och jag) njöt av livet tillsammans och gjorde småutflykter mm. Vi firade bland annat 6månader tillsamman och gick ut på en fin restaurang i helsingborg. Jag drack lite vin till maten och blev lullig :)

Mars
Nu när jag tittar tillbaka kan jag se att här börjar jag att dra in på onyttigheterna eller försöker iallafall! Har mycket ångest och frustration, går över mitt ok-intervall och försöker hålla igen på godsakerna. Är svårt nu när jag har släppt på ramarna lite väl mycket. Blir en månad med mycket träning! Ökar antalet pass och längden/intensiteten också. Äter fortfarande godsaker mm, men försöker att minska in på det. Släpper ibland fri och då blir det lite väl mycket och jag får ångest och kompenserar.... Vi börjar att förbereda oss för flytten och jag kände att det blev otroligt mycket i livet igen, hade svårt att få ihop pusslet och hinna allting.... Börjar att känna mig tjock och sjukdomen tar nog ett hårdare grepp om mig igen, har mycket tankar om nyttig mat och träning.

Del 1 slut - fortsättning kommer :)
Kramar

1 kommentar:

  1. Tror inte att man ska vara så fäst vid sin viktintervall! Självklart ska man inte väga för lite, så det gäller att ha koll. Men samtidigt tror jag på att kroppen har sin egen trivselvikt där den trivs som bäst. Och när kroppen mår som bäst så kommer även DU må som bäst :)
    Hoppas du förstår vad jag menar.

    Kram!

    SvaraRadera