tisdag 27 december 2011

Bra och dålig jul

Det har varit en bra jul på många sätt och vis. På lillejulafton så firade vi julen hemma hos mina föräldrar med min bror och hans familj där. Jag fick massor av fina saker och blev jätteglad. Maten gick bra och jag åt lagom, njöt och tog mer av det jag tyckte var gott.

På julafton åkte vi vidare till min killes familj och firade julen där. Blev massor av mat, kakor och godis. Jag åt alldeles för mycket. Kan väl inte säga att det var hets eller så men jag åt massor och tog om av godiset flera gånger. Jag hade iallafall roligt och trevligt och fick många fina saker där också... Juldagen började jag med att jogga 5kilometer, kändes behövligt fast jag gjorde det av fel anledning! Ska därför ha en träningsfri vecka och börja träna igen efter nyår....

På juldagen åkte vi sedan vidare till en kollega till pojkvännen och åt engelskt julbord med kalkon och alla tillbehör, plumpudding och julkaka. Åt nog mera lagom av maten här och tog lite av efterrätten. Vågen var inte nådig sedan på måndagen, jag skulle nog inte ha vägt mig men det var svårt att låta bli. Den stod på 1,5 kilo mer än förra veckan och jag vet att det inte är rimligt att jag har gått upp så mycket utan det är massor av vatten och annat jag har samlat på mig. Känns som att jag kan fortsätta att överäta och äta godis för jag kommer ju ändå att fortsätta vara tjock. Igår åt jag och killen chokladpraliner på kvällen. Känns lite som att jag försöker äta upp allting onyttigt hemma så det är borta tills efter nyår. Efter nyår får jag ta nya tag och träna ordentligt och så vidare. Viktigt är väl bara att jag inte låta detta trigga igång sjukdomen igen!

Morgonen nu började jag med att överäta... Sitter i, jag tog en macka extra för det var så gott vörtbröd. Det är ju inte troligt att jag kommer att lyckas att gå ner i vikt igen.... Känner en hopplös känsla och att allt bara kommer att gå åt skogen. Att jag bara kommer att fortsätta att gå upp i vikt och bli jättetjock igen

Nu får det vara slut för vemodigheter från min sida

4 kommentarer:

 1. "Känns lite som att jag försöker äta upp allting onyttigt hemma så det är borta tills efter nyår. Efter nyår får jag ta nya tag och träna ordentligt och så vidare. Viktigt är väl bara att jag inte låta detta trigga igång sjukdomen igen!"

  Gud, vad jag känner igen mig i de orden :(, tyvärr. Men det jag gillar skarpt är sista meningen och du kan klara av att ta dig ur den negativa spiralen. Du kan välja att inte låta detta trigga igång sjukdomen på nytt igen. Kämpa, kämpa, kämpa vännen. Tror på dig <3

  SvaraRadera
 2. Hej!
  De flesta äter mycket under julen. Det hör till att unna sig lite extra då, som chokladpraliner och gott vörtbröd. Att vikten gått upp 1,5 kg beror inte på några extra godisar och mackor. Vikten pendlar ju upp o ner av naturliga skäl. Plus minus två kilo är normalt att pendla så du ska inte få panik! Det är det man äter mellan nyår och jul som spelar roll och inte det man äter mellan jul o nyår :)
  bra att ta en träningsfri period då du tränar av fel anledning. Hejar på dig!! kramar

  SvaraRadera
 3. du vet att om du tänker med det sunda förnuftet kommer du inte alls öka öka öka i vikt, du kommer känna dig belåten och tillfreds och inte överäta sedan då kroppen fått det den vill ha och kräver.. kroppen är smart och vill ligga på en normal och hälsosam vikt som passar dig! nu är du i svält fortfarande och då är det så kroppen vill ha det den vill ha mer mat, men det är inget som kommer vara förevigt. du öär grym och vi ska segra du har börjat den friska vandringen nu och fan vad bra det är!!! GO tjejen! grymt jobbat och håll nu i detta! inget kommer gratis tyvärr:8 Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag blev illa till mods av dina "efter nyår ska jag..." - för oss som varit sjuka är ju nyårslöftesparaden i samhället ett enda stort hån. Och det vet ju du också, att det här med att förändra genom att förneka sig saker och kontrollera inte är en bra väg att gå? Men jag lugnade mig lite vid "bara jag inte låter detta trigga".... Det visar ju iaf att du är medveten om faran!

  Annars kan jag bara hålla med föregående talare. Du vet egentligen hur det funkar och vad som är bra och dåligt - och vad som är helt okej (vilket ofta räcker!)

  (men vaddå "inte troligt att jag kommer gå ner i vikt igen?" behöver du verkligen det??)

  Kämpa på och god fortsättning/gott nytt!

  SvaraRadera