måndag 26 november 2012

Om att våga fortsätta när det går bra!

Just nu är jag rädd! Rädd att jag ska bli restriktiv igen. Jag har haft en jobbig helg, dels har jag inte varit 100% frisk vilket har gjort att det har inte blivit någon träning varken lördag eller söndag. För ångestens skulle hade jag behövt röra mig en av dessa dagar... I fredags åt vi julbord på kvällen, sambon var bjuden (med respektive). Var kanontrevligt, men jag hade ju oroat mig innan. Jag tyckte att jag löste det bra, var bara jobbigt att vara så förkyld. I lördags så var vi på barnkalas och på bröllop. Jag tog lite fikabröd på barnkalaset men på bröllopet höll jag mig undan efterrätten och tårtan, fixade det bara inte. Jag har verkligen inte rört mig mycket under helgen. Hade tänkt att träna i söndags men förkylningen var värre då så det blev till att ställa in passet för min del. Vilket gav mig tankar på flera kilos viktuppgång!

Om jag skulle utvärdera förra veckan så har jag ätit helt okej, har ökat på portionerna och försökt att äta lite extra på kvällsfikan. Men det är tufft och jag är rädd att jag bara ska springa iväg i vikt. Gick helt okej imorse med vågen... Ska ju inte stirra blint på siffrorna men det kändes rätt så okej (+0,3 kg). Är bara så rädd för just nu så säger min hjärna åt mig att om jag går upp i vikt av att äta julbord och lite kaka på ett kalas, hur mycket kommer jag inte att öka i vikt under julen? Är det värt att försöka gå upp mer i vikt innan julen... Jag lär ju ändå gå upp massor då? Vet att det är dumma (och fel) tankar, men mitt huvud säger så. Gäller bara att lägga bort det och faktiskt lyssna till den rösten som vet vad jag ska äta och bara göra det! Men det är tufft och ibland vill man bara ha en paus!!!

Usch, blev inget roligt eller peppande inlägg!

4 kommentarer:

 1. Dumma tankar om julmaten hörredu! Det är helt vanlig mat för tusan. Inget man går upp i vikt på? Klart du ska fortsätta kämpa på, även innan jul. Kör på nu och backa inte tillbaka!!!

  Sv: Visst är det smart med en utmaningshylla. Låter lagom spännande bara ;) Jag vet att utmana är enda vägen att bli fri. Vet inte vad det är som stoppar mig egentligen. Dumma dumma tankar. Tudelade så in i hel...!

  Hoppas din dag blir bra. Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja, ibland måste man lista upp framgångar för att inse att man inte bara står och stampar. Vilket det ibland känns som!!
  Tror att det är lättare att känna sig frisk(are) än vad man egentligen är allt blir som man vill. Med tider, maträtter osv... men så fort man kommer utanför det så slår tankarna till och man känner hur begränsad man är. Huh.

  Hoppas din kväll blir bra !! :) Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Sv: Känner mig såå stärkt av detta! :) Och inget farligt hände. Precis, har man inte själv vart i denna sits kan man inte ana hur stor grej det är. Jag menar, de kan äta choklad/bullar/fika eller liknande och inte ens tänka tankar kring det. och det är dit jag ska komma :)

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Sv: Visst blir det gott med kesella i ! :) Ja, det ska nog kunna bli en till i veckan tror jag. Ska försöka att ta åtminstånde (!!) en varje advent. Får se om jag lyckas hålla på detta :) Ta en du med. Kram!!

  SvaraRadera