tisdag 13 november 2012

Ny vecka! - Vad gick fel förra???

Fattar verkligen ingenting just nu! Jag gick in med buller och brak efter wien resan och läkarbesöket. Hade bestämt mig för att lyckas att gå upp i vikt lite till vägningen igår. Åt en STOR och god kalkonmiddag i söndags med efterrätt och jag har ätit kvällsfika varje kväll och så. Vet att jag inte har överdrivit träningen, har blivit rätt så många gånger men jag har inte tagit ut mig lika mycket som jag brukar. Vad händer när jag ställer mig på vågen? Jag har gått ner över ett kilo i vikt? Hur går detta ihopa? Vad ska jag nu göra? Vill få träna och känna glädjen i träningen, är rädd att jag snart kommer att få träningsförbud om jag inte lyckas att gå upp i vikt. Så det är nu det gäller!

Vet att man kan variera lite uppåt och neråt av vatten och så, men att gå ner så mycket i vikt när jag kämpar för att gå upp är inte rimligt! Vet inte om jag kan säga att det är något positivt med att tappa vikt, men tala om att jag är taggad nu! Jag ska inte låta den dumma rösten få fäste i mina tankar och styra! Igår startade jag den nya veckan till 200%. Åt enligt planen hela dagen på arbetet och på kvällen tog jag mer än vad jag brukar till kvällsmat. Var rejält mätt efteråt, ni vet den där känslan av att ha ätit för mycket (som ger ångest) kom snabbt. Men jag lyssnade inte på den utan jag och sambon tog lite glass till kvällsmyset i soffan och en mozartkula.Var jobbigt imorse när jag gick upp och skulle äta frukost, var fortfarande mätt sedan igår och då känns det fel att äta frukost. Lyssnade inte på den rösten utan åt precis som jag skulle. Nu får det bli till att trycka i sig mat fast man inte vill! Ångesten är rätt så hög idag som ni kan förstå (rösten säger att jag kommer att gå upp minst 20kg...), men jag ska inte låta den ta överhand. Jag ska fixa detta!

Jag bara måste se till att gå upp i vikt till jag ska väga mig igen på måndag!

2 kommentarer:

 1. Tror du måste släppa det här med "veckan som gått"... Kroppen agerar liksom inte på tid, den vikt du landade på i måndags kan ju bero på (förutom vatten och allt du skriver om) hur du åt för 2 veckor sedan. Eller 4...

  Våga dock fortsätta öka, du verkar fortfarande väldigt kontrollerad (vet alltid vad du ätit och skriver ofta om hur "mycket" du ätit). Ångesten minskar för varje liten tugga du tar utan att tänka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet också att jag måste släppa det hela, men det är svårt. Vissa veckor när jag skött mig och kämpat händer inget och andra veckor kan jag ha gått upp när jag vet att jag har slarvat. Så det finns inget samband i korta tidsperioder. Jag kämpar vidare med att våga. Tack för din kommentar

   Radera