fredag 10 maj 2013

Onsdagens samtal

Oj, redan fredag och jag har inte berättat hur det gick i onsdags... Dåligt av mig, så här kommer resumén :).

Vägningen gick okej, stod i princip stilla - upp 0,3 kg men det är ju inget. A sa att det är vanligt att det stannar upp och att jag inte ska bli frustrerad. Jag har något kilo mer att gå upp men att det är okej att det tar tid. Viktiga är att jag fortsätter att försöka öka mina portioner, dricka 1 näringsdryck om dagen och arbeta med kontrollen. Just nu är det där vi lägger tyngdpunkten! Pratade om normer och samhällets syn på att passa in i normer. Att det ska vara så "fel" att vara lite annorlunda, då passar man inte in! Men vem säger egentligen det? 

En annan sak vi pratade mycket om är "onyttigheter", det är okej för mig att ta en chokladbit, glass eller annat på kvällen eller eftermiddagen men bara om de andra också gör det (vanligtvis min sambo) och att jag tar mindre än de andra. Äter vi exempelvis kex och ost på kvällen tar jag alltid mindre än min sambo. Då vet jag att fast jag är "onyttig" så är det okej för han äter mer. Är det någon som känner igen sig i detta? Om vi har ätit lite på kvällen och jag är sugen på en chokladbit så tar jag en men bara om han tar något också. Vi kom fram till att min utmaning denna veckan var att ta mer ön min sambo en kväll och jag ska inte berätta det för honom innan. Efteråt ska jag fråga honom om han tänkte på det... Troligtvis lär han inte ha lagt märke till det. 

Så nu är man ledig idag och hur började vi morgonen? Jo, klockan ringer lika tidigt som vanligt (5.45) för att vi ska åka iväg och simma... Men det var gott med frukost efter simningen :). Nu är det slöande i soffan och trädgården som väntar idag! Ska plantera om squash- och gurkplantor.

Hoppas att ni alla får en underbar dag!
Kramar

3 kommentarer:

 1. Det är vanligt att man känner sig trygg – "Bara andra äter mer". Men försök få bort det tänket. Det stämmer inte i det stora hela ändå. Men ja, visst känner jag igen mig..

  SvaraRadera
 2. oja, jag känner verkligen igen det där med att man ska äta mindre än alla andra. en del av sjukdomen är ju att man vill vara smalast och man vill äta minst, man vill helt enkelt vara sjukast. bara det är ju helt galet! hur man tänker egentligen... men vad sjutton spelar det för roll om någon annan äter mindre än en själv? Egentligen?

  sv: ja, jag är bara så dålig på att säga ifrån.. :S och tänk om han inte ens menar något? så säger jag att jag inte är intresserad och han ba "vadå inte intresserad? av vadå?" haha x)

  SvaraRadera
 3. Försöker. Försöker verkligen. Tårarna har i alla fall slutat rinna nu. Det tog ett tag :S

  Hur mår du idag?
  kramar

  SvaraRadera