måndag 6 augusti 2012

Blev rädd imorse!

Nu är jag tillbaka där igen, alla tankar och funderingar efter morgonens vägning... Tycker att förra veckan har gått riktigt bra! Jag har ätit ordentligt, både vanlig mat och lite sötsaker. Har blivit glass några kvällar och när jag och sambon firade 1års jubileum var det både vin och efterrätt till middagen. Träningen har varit okej under veckan, har blivit en del men inte för mycket tycker jag. Har blivit en del löpning med ett långdistanspass (2mil) då sambon är skadad och jag ska överta hans plats på halvmaraton nu till helgen. Men efter passet tyckte jag att jag åt extra mycket för dels så var jag mer hungrig och för att kompensera för den långa träningen. Var rätt så säker på att jag skulle stå kvar på samma siffra denna veckan eller gått upp lite. Jag hade gått ner 0,7kg! Tycker att det är lite mycket för att säga normal svängning. Ligger nu lite under mitt "okej"-intervall så det får vara till att gå upp lite i vikt igen. Känns jobbigt, är rädd att jag kommer att gå upp massor men jag vet ju att det inte är sant!

Har lite ångest nu redan för jag började måndagen dumt kanske. I helgen köpte jag ett par nya joggingskor på löplabbet då mina gamla börjar bli dåliga. Hade bestämt att prova dem nu imorse på gymmets löpband, om de inte var bra så kunde jag ju lämna tillbaka dem och prova ut ett par andra. Åkte in direkt när jag vaknade och sprang lite mer än 5 km och skorna var bra. Sedan satte jag mig på motionscykeln för 35 min cykling också :) Efter träningspasset åkte jag ner på stan för att äta frukost på Espresso House, älskar deras scones med creme cheese och sylt.... Var dock riktigt hungrig så jag tog en yoghurt också (med granolamusli). Är just nu rädd för att jag har ätit lite för mycket till frukost. Skulle kanske inte ha ätit muslin??? Samtidigt vet jag att det kommer inte att göra stor skillnad att jag åt den i slutändan. Målet för mig denna veckan är ju ändå att gå upp lite i vikt... En frukost hemma för mig är yoghurt med lite bär, linfrö och pumpakärnor samt 2 mackor med pålägg, så egentligen var det ju samma jag åt idag (förutom att muslin var extra). Ska lägga ner de dumma tankarna nu!

Att jag blev rädd imorse beror nog på att jag vet (innerst inne) att jag äter lite för dåligt för den mängden jag tränar. Om jag ska göra ett bra halvmara till helgen måste jag ju se till att fylla på med energi till det!

Nu ska jag gå "all-in". Ångesten och kompensationen ska inte få förstöra min vecka!
Vilka är med mig för att det ska bli en riktigt bra vecka :)????


3 kommentarer:

 1. Lilla vän, du kan ju inte springa en halvmara med undervikt och vetskapen om att du äter för dåligt!

  På ett sätt verkar du medveten om hur mycket som är fel i både tankar och beteenden, men sjukdomen verkar ändå ha övertaget. Säker på att du inte behöver mer professionell hjälp?
  Känner du att du kan få stöd av din sambo i allt detta?

  Håller tummarna för att du får en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Förstår vad du menar och håller med dig. Jag ska på återbesök till läkaren snart på öppen mottagningen. Jag får massor av hjälp och stöd av min sambo i mitt tillfrisknande också. Sedan vi flyttade ihop har jag ätit mer normal mat och ibland blir det lite glass eller snacks i soffan också, något jag aldrig gjorde när jag bodde själv innan.

   Jag vill bara säga att jag är inte underviktig, mitt "okej"-intervall nedre gräns baseras på BMI 20 och underviktig är man om man har ett BMI under 18,5. Jag ligger precis under intervallet också, men det ska upp över gränsen till nästa vecka :)
   Tack för din stöttning

   Radera
 2. Förlåt om jag var lite gå-på-ig där: Vet ju faktiskt inget om din aktuella vikt (och sånt ska man ju aldrig påpeka eller gissa om när det gäller andra). Jag reagerade bara på blandningen av träningstankar/ångest/insikt i ditt inlägg och blev spontant orolig.

  Skönt att ha sambon med sig - ibland kan det ju hjälpa undermedvetet bara att ha nån där i soffan bredvid sig också!

  Lycka till på återbesöket och med allt annat.

  SvaraRadera