onsdag 3 december 2014

hmmm

Vet inte ens vad jag vill säga eller vad jag känner just nu... Men jag tänker ta fasta på det positiva, känner att jag har landat lite. Visst jag gillar inte siffran på vågen men är det värt att gå tillbaka till "kontrollen"? - NEJ! Tack Liselott för dina peppande ord, betyder mycket och jag inser att det är värt kampen för att bli frisk. Det är en jobbig väg att gå och i måndags var jag hos samtal hos psykologen, K, vi arbetade vidare med "övningen" och jag märker att jag fokuserar mer och mer på mig. Byter ut små ord som "man
 känner/tänker" mot "jag känner/tänker". Under många år har jag lärt mig att ignorera min kropp och vad den säger åt mig, jag har inte lyssnat på mina känslor och jag har nu riktigt svårt för det. Vad känner jag egentligen - inte vad jag borde känna! Att jag är värd att ha det bra, att jag också kan misslyckas utan att vara dum, oduglig, värdelös mm. Detta här med självkänsla är svårt!

Eller vad tycker ni?
/Kramar

2 kommentarer:

  1. Åh, det glädjer mig! Kom ihåg de här orden varje gång du känns svårt: särskilt ditt tydliga "NEJ". För det är svårt, både kampen mot friskhet och den för självkänslan. Men det är klart du är värd att må bra!

    (Utöver det din psykolog - och du själv - säkert redan lärt dig, är det här tänkvärda ord: http://livskick.nu/sjalvmedkansla-visa-dig-sjalv-vanlighet/ )

    Kram


    SvaraRadera
  2. Saknar din blogg. Tänker mycket på hur det går för dig!

    SvaraRadera